ארוחת הבוקר

🍳 חביתה ב-150 ש"ח? מתי שווה להזמין ארוחת בוקר לצימר ומתי זו עקיצה?
אחד הפינוקים הגדולים בחופשה הוא הקימה המאוחרת והידיעה שמישהו אחר מכין לכם את הקפה והחביתה. באתר הצימר כתוב: "ניתן להזמין ארוחת בוקר כפרית עשירה בתוספת תשלום". המחיר? בדרך כלל סביב 140-160 ש"ח לזוג. אתם מזמינים בציפייה גדולה.
ואז מגיעה האכזבה. בשעה 9:00 דופק שליח בדלת ומגיש לכם מגש פלסטיק תעשייתי. בפנים? חביתה שכבר התקררה והזיעה בתוך הקופסה, גבינה לבנה 5% מהסופר, כמה זיתים מקופסת שימורים, לחמניות פשוטות וסלט שנקצץ לפני שלוש שעות. אתם מסתכלים על המגש ומבינים: שילמנו 150 שקל על אוכל ששווה 30 שקל. הרגשה של "פראיירים".
אבל יש גם צד שני. יש צימרים שבהם ארוחת הבוקר היא חוויה קולינרית בלתי נשכחת. אז איך יודעים מראש?
שני סוגי הארוחות (וההבדל התהומי ביניהן)
סוג א': ה"חמגשית" (לוותר) מארחים רבים לא אוהבים להתעסק עם אוכל. הם סוגרים דיל עם חברת קייטרינג חיצונית זולה שמכינה מאות מנות בבוקר ומפזרת לצימרים באזור.
הסימנים: המארח לא שואל אתכם איך אתם רוצים את הביצים, האוכל מגיע בכלים חד פעמיים, ואין שום מגע אישי.
ההמלצה: ותרו. סעו 5 דקות למאפיה מקומית או לבית קפה מול הנוף. תקבלו אוכל טרי בחצי מחיר.
סוג ב': ה"בוטיק" (לחטוף) כאן המארח (או אשתו/סבתא שלו) מכינים את האוכל בעצמם במטבח של המתחם.
החוויה: לחם מחמצת שיצא הרגע מהתנור, ריבות ביתיות שנרקחו פרי-פרי, גבינות ממחלבה מקומית, שקשוקה רותחת במחבת אישית, ומיץ תפוזים סחוט טרי.











